Peter Åkerström

Ny release!

Musiker, låtskrivare, producent

Musiker, sångare & låtskrivare

Välkommen till min sida. Letar du efter en professionell och trevlig musiker till ditt event, bröllop, konserthus, restaurang/pub eller liknande har du hittat helt rätt. Nedan följer en  kortfattad introduktion men för mer info är det bara till att klicka sig runt bland, trubadurvideos, lyssna, om mig eller hoppa direkt till bokningar.

Peter med gitarr Peter solo Peter spelar

Om mig

Jag är gitarrist, sångare, trubadur, låtskrivare, producent, ljudtekniker. Ja, jag har många strängar på min lyra och kan erbjuda musikaliska tjänster inom flera områden. Jag har jobbat professionellt som musiker sedan 2003. Först 10 år på Irland i en mängd olika band och genrer. Singer/songwriter, americana, bluegrass, jazz, klassiskt, blues, country, kletzmer och folkmusik av olika slag. Hösten 2013 återvände jag till Sverige med en stor repertoar.

 

-

De senaste åren har jag jobbat som trubadur. Min filosofi är att spela musik jag först och främst själv tycker om. Då blir det äkta för mig och det är just den känslan jag vill förmedla när jag uppträder. Beroende på vart jag spelar blandar jag friskt bland svenska visor, amerikanska sånger, jazzstandards, gamla godingar från t.ex. The Beatles, Bob Dylan, Neil Young.

Jag skriver, framför och spelar även in eget material. Kolla på mina videos för att få en bra idé om hur jag låter när jag uppträder.

Låter som?...Peter Åkerström

Som heltidsmusiker på Irland utvecklades jag som gitarrist och sångare. Inspirerad av gitarrhjältar som Doc Watson, Chet Atkins, Andrés Segovia, Django Rheinhardt, Tommy Emmanuel, Tony Rice och de hundratals musiker som jag lärt känna igenom åren har jag utvecklat mitt eget gitarrspel till något som jag vill kalla fingerpicking, bluesy, folky, bluegrassy, classical stil. 

Våren 2016 publicerades "Låt mig vandra". Det är mina instrumentala kompositioner, som nu finns att köpa på både noter och som nedladdningsbart album här.

Vill du boka ett gig?

Peter & Karolina

Vill du boka en duo? Läs om oss och lyssna på vår musik.

Klicka här

Facebook

Följ mig på Facebook

FINGERPICKING

BLUES

FOLK

BLUEGRASS

CLASSICAL